Groepsindeling en ruimte

Borus Kinderopvang heeft er voor gekozen om de VE groep te combineren met de Peuteropvang. Borus vindt het belangrijk dat kinderen zich aan elkaar kunnen optrekken en van elkaar kunnen leren. In de peuteropvang zitten maximaal 12 kinderen.

 

De groepsruimte is zo ingericht dat het kinderen stimuleert tot spel met elkaar, maar kinderen ook de mogelijkheid bied om alleen iets te doen. Er zijn verschillende hoeken, er is een bouw-, autohoek, een huishoek, een leeshoek, een winkelhoek. Wij gebruiken zoveel mogelijk levensecht materiaal, materiaal dat voor de kinderen herkenbaar is.

 

Al het spelmateriaal wordt zo toegankelijk mogelijk voor kinderen opgeborgen. Op kind hoogte en voorzien van stickers op de bakken zodat de kinderen zien wat er in zit.

 

De groep werkt met een themahoek. De themahoek wordt bij ieder thema gevuld met materiaal van de groep en met materiaal van de kinderen thuis. Met het materiaal wat in de themahoek ligt mag door de kinderen gespeeld worden. Dit materiaal is er ook om kinderen tijdens spel extra te stimuleren in taal.

 

In de groepsruimte is plaats gemaakt voor de werkjes van de kinderen, een mooie tentoonstelling plek zodat zij deze aan de ouders kunnen laten zien.

 

Er wordt gewerkt met dagritmekaarten van Uk & Puk. Dit maakt de dag voor de kinderen voorspelbaar en overzichtelijk. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van woordkaarten. Deze hangen op de groepen en zijn er ter uitbreiding van het thema en ter ondersteuning tijdens het oefenen met taal.

Advies nodig?

BORUS helpt u graag de juiste keuze te maken en passend advies te geven. Bel ons op: 0297 522 182