Peuteropvang

Samen spelen en ontwikkelen

 

Borus Kinderopvang wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Binnen Borus wordt op alle groepen gewerkt met het VVE-programma Uk & Puk.

 

Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van kinderen door actief spel. Door bezig te zijn en lekker te spelen en ontdekken, ontwikkelen kinderen zich breder en sneller. De activiteiten van Uk & Puk stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels.

 

Voor wie:

 

  • Peuters met werkende ouders vanaf 2 jaar.
  • Voor peuters met een VVE indicatie.
  • Voor peuters van 2 tot 4 jaar met een ouder die niet werkzaam is.

 

Peuteropvang met Kinderopvangtoeslag (KOT)

 

Uw peuter komt gezellig voor een ochtend naar de opvang zodat het leert leven, spelen en omgaan met andere kinderen, terwijl u met een gerust hart naar uw werk gaat of van wat vrije tijd geniet. Als beide ouders werken valt deze vorm van Peuteropvang onder de wet Kinderopvang en heeft u recht op Kinderopvangtoeslag. Interesse? Neem contact op met het contactformulier.

 

Peuters met VVE indicatie

 

Voorschoolse Educatie (VE)  is bedoeld voor kinderen die onvoldoende zijn toegerust voor een soepele instroom in het basisonderwijs, waardoor ze grote kans lopen om achterop te raken. Voorschoolse educatie is bedoeld om kinderen op een speelse manier hun achterstand te laten inhalen, zodat zij zonder of met een minimale achterstand op de basisschool kunnen starten.

 

Vanuit het consultatiebureau krijgen kinderen die dit nodig hebben een indicatie voor VVE. Achterstanden in de ontwikkeling kunnen zijn op het gebied van taal, rekenen, motoriek of in de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Advies nodig?

BORUS helpt u graag de juiste keuze te maken en passend advies te geven. Bel ons op: 0297 522 182