Impressie Petteflet

Elke vestiging van BORUS Kinderopvang is uniek. Zo ook deze vestiging in Uithoorn aan de Eendracht 15 -19 in Uithoorn. Hier bieden wij zowel Vóórschoolse als Naschoolse opvang. Wij kunnen 6 groepen van maximaal 20 kinderen opvangen. Geopend van 7.15 uur voor de Voorschoolse opvang, na schooltijd en in de vakanties, 52 weken per jaar.
BORUS is gehuisvest in de voormalige schoolwoningen van RKBS De Springschans. Dat betekent dat er drie woningen tot onze beschikking staan waarin wij de inrichting geschikt gemaakt hebben voor de kinderen van de BSO. Omdat wij Vóórschoolse opvang bieden kunnen de kinderen om 7.15 uur bij ons gebracht worden.  Het biedt de kinderen de gelegenheid rustig wakker te worden en ontspannen te ontbijten. Het ontbijt bestaat uit brood, beleg, melk, sap of thee. Na het ontbijt kunnen de kinderen nog even een puzzel maken of een boekje lezen. Omstreeks 8.10 gaat iedereen opruimen, tassen pakken en daarna gaan ze naar hun eigen klaslokaal. De jongste worden naar de klas gebracht en overgedragen aan de leerkracht.

 

Naschooltijd bieden wij ook opvang. De kinderen worden welkom geheten met iets te eten en te drinken. Er is aandacht voor de verhalen van de dag. Daarna kunnen zij vrij spelen of meedoen aan de activiteiten die rondom een thema bedacht zijn. De Petteflet heeft de beschikking over een eigen lokaal waarin de thema’s uitgediept kunnen worden op aspecten als Multi media, Natuur, Expressie, Natuur en Techniek. Zo krijgen de kinderen de ruimte om de creativiteit de vrije loop te geven in de daarvoor bestemde ruimte.

 

De schoolwoningen grenzen aan het speelterrein van zowel RKBS De Springschans en OBS De Kajuit. De ligging, samenwerkingen en pedagogiek van BORUS kinderopvang De Petteflet maakt het juist voor de ouders van deze scholen erg gunstig om voor kinderopvang bij BORUS te kiezen.
De samenwerking met De Springschans is erg prettig en professioneel. Door de jaren ervaring die wij met elkaar hebben, kunnen we vertrouwen op elkaar en weten we wat we verwachten van elkaar. Het enorme buitenterrein van de Springschans mag tijdens de opvanguren worden gebruikt, wat de kinderen veel speelmogelijkheden geeft.

 

Achter De Petteflet ligt een groot terrein met skateboardbaan, voetbalveld, tafeltennistafel en natuurspeelplek waar ook de oudere kinderen onder begeleiding kunnen spelen en hun eigen uitdaging en avontuur kunnen vinden. Ook bij slecht weer kunnen de kinderen hun energie kwijt in de sportzaal of in het een spellokaal d.m.v. tafeltennis, tafelvoetbal, sjoelen en andere spellen die gespeeld kunnen worden. Al met al een heerlijke plek om voor schooltijd en/of na schooltijd te verblijven.

Advies nodig?

BORUS helpt u graag de juiste keuze te maken en passend advies te geven. Bel ons op: 0297 522 182