Impressie Kinderopvang BORUS Hoofddorp

BORUS Hoofddorp – Floriande verzorgt reeds jaren professioneel de kinderopvang in de wijk Floriande met vele mogelijkheden voor kinderen van verschillende leeftijden.

BORUS Hoofddorp-Floriande is de grootste vestiging van BORUS en staat in de VINEX wijk van Hoofddorp, namelijk Floriande. De twee ruime accommodaties met een geheel omheind terrein bieden hier plaats aan; 14 groepen kinderdagopvang van max. 12 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar en 8 groepen BSO van max. 20 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. De ruime openingstijden van 7.15 uur tot 18.30 uur, 52 weken per jaar bieden vele mogelijkheden voor u als ouder.

BORUS Hoofddorp – Floriande vangt kinderen op van de volgende basisscholen:

De Brandaris, De Optimist, Montessori Floriande, Het Klavertje Vier, De Bosbouwers, Het Braambos, De Klimboom, OBS de Tovercirkel, Auris Prof. van Gilseschool.

Wanneer de scholen niet meer loopafstand zijn, worden de kinderen gehaald met een van onze eigen BORUS-busjes.

De accommodatie van BORUS Floriande is gebouwd in 2005 en voorzien van alle gemakken en technisch installaties die binnen een moderne kinderopvangaccommodatie verwacht mogen worden. Zo zorgt het klimaatbeheersingssysteem ervoor dat het pand iedere 10 minuten voorzien wordt van gezuiverde lucht op de gewenste temperatuur. Beide panden zijn voorzien van een lift, moderne telecommunicatiemiddelen,  automatische zonneschermen en een actief toegangscontrolebeleid. Daarnaast heeft de architect ervoor gezorgd dat BORUS Floriande een warm en gezellige accommodatie is waar kinderen zich direct thuis voelen en waar onze medewerkers graag werken.

De aparte gebouwen direct naast elkaar, hebben als voordeel dat we een mooie verdeling hebben kunnen maken tussen de BSO en de hele dagopvang. In het hoofgebouw hebben we de kinderen van 0 – 4 jaar ingedeeld over de verschillende groepsruimten. Ook het kantoor en de receptie bevinden zich in het hoofdgebouw om u te allen tijde te woord te kunnen staan. Via een dubbele glazen deur die voor u geopend moet worden komt u direct bij receptie. Dit zorgt voor de benodigde controle van de veiligheid. Zoals bij alle BORUS kinderopvang vestigingen wordt op het kinderdagverblijf gewerkt met thema’s die de kinderen aanspreken en die aan de hand van het programma Uk&Puk de kinderen de dagelijkse dingen van het leven leren. Er wordt gewerkt met de Taallijn om de ontwikkeling van de kinderen op dit gebied te kunnen sturen en ze zo in een doorgaande lijn, zonder problemen naar de basisschool te kunnen laten overstappen. Er zijn altijd leuke dingen die georganiseerd worden en een reden om een feestje te vieren. Al dan niet met BORUS de beer, de mascotte van BORUS Kinderopvang.

Ook de BSO heeft zijn eigen ingang. Bij de Naschoolse opvang wordt er ook gewerkt met thema’s. Ingedeeld in groepen jong, midden en oud, worden kinderen op velerlei aspecten uitgedaagd om het thema’s op originele manier te vewerken. Natuurlijk mogen ze ook lekker spelen, onder begeleiding huiswerk maken, een boek lezen of de Engelse les bezoeken. Er is een grote keuken aanwezig waar met de kinderen gekookt en gebakken kan worden. Speciaal voor de BSO is er ook een echte sportruimte aanwezig die gebruikt wordt bij slecht weer of activiteiten. Om de thema’s uit te diepen zijn er thema-ruimtes gecreëerd waarin de kinderen bezig kunnen zijn met het thema; Multi media, Natuur, Expressie, Natuur en Techniek.

De buitenruimte is ruim en overzichtelijk opgezet en geschikt voor alle leeftijden. De ruimte is in tweeën gedeeld door een hekwerkwerk zodat de grotere kinderen hun eigen terrein hebben en de jongere kinderen ook veilig en beschut kunnen genieten van de buitenlucht.

De voetbalkooi met basketbalnet is met name voor de oudere kinderen elke dag weer een plek waar ze al hun energie kwijt kunnen, maar toch in de nabijheid zijn van de hun vertrouwde groepsruimte.

Advies nodig?

BORUS helpt u graag de juiste keuze te maken en passend advies te geven. Bel ons op: 0297 522 182